Over PMJU

Platform Marokkaanse Jongeren Utrecht (PMJU) is een jongeren vrijwilligersorganisatie. Wij brengen jongeren bij elkaar zodat ideeën en passies samen kunnen komen. Verschillende talenten worden op deze manier geactiveerd. Wij produceren theaterstukken, publiceren boeken en tijdschriften en organiseren debatten en voorlichtingsbijeenkomsten. Projecten die er zowel persoonlijk als maatschappelijk toe doen. Dit alles doen wij sinds 1983 en geheel vrijwillig.

De mensen

Aziz

Als je goed luistert hoor je Aziz’s creatieve brein op volle toeren draaien. Van toneelstukken en kinderverhalen tot complete stand-up comedy shows, Aziz heeft het allemaal gedaan en gaat voor meer. Volgende stap….een grote bioscoop hit?

Badri

Zijn mooie stem is als een massage voor de trommelvliezen. Ook kan Badri goed acteren en heeft hij in verschillende theaterstukken en bandjes van PMJU gespeeld. Badri’s grote dosis humor is onmisbaar..

Hicham

Wie Hicham zegt, zegt darbouka. Deze percussiekoning heeft al in meerdere pmju-producties gespeeld waar zijn muzikale skills een grote rol speelden.

Kamal

Zingen, tekenen (Walt Disney is er niks bij), schilderen, acteren en dichten. Onze duizendpoot Kamal is van vele markten thuis.

Najim

Zijn ambitie is acteren. Met zijn Spaanse gitaar in de hand en een rugzak vol theaterstukken gaat hij de horizon tegemoet.

Said

Said a.k.a. McGyver a.k.a het Brein heeft een grote rol binnen PMJU. Met een pen, in zijn geval Word en Excel, in de aanslag gaat hij elk projectplan en elke begroting te lijf. Daarnaast altijd bezig met hoe dingen beter kunnen.

Doelstellingen:

  • Het activeren van Marokkaanse jongeren bij de ontwikkeling en uitvoer van hun talenten.
  • Het stimuleren en ondersteunen van jongereninitiatieven.
  • Het bevorderen van een persoonlijke en gemeenschappelijke identiteitsbewustwording onder Marokkaanse jongeren.
  • Het creëren van een positief vrijwilligersklimaat voor Marokkaanse jongeren.

Visie:

Het relatieve aantal Marokkaanse jongeren binnen de gemeente Utrecht is aanzienlijk te noemen. In bepaalde wijken vormen Marokkaanse jongeren binnen bepaalde leeftijdsgroepen maar liefst 50% van het totale aantal jongeren. Voor de toekomst kan dit mogelijk betekenen dat de grootte van de Marokkaanse gemeenschap in Utrecht sterk zal toenemen. Dit heeft gevolgen voor verschillende vlakken; het ondernemerslandschap, kunst & cultuur maar ook op het gebied van politieke en maatschappelijke betrokkenheid. Om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van de Marokkaanse gemeenschap in de toekomst zo goed mogelijk verloopt is het noodzakelijk individuen te stimuleren op het gebied van zelfontplooiing maar ook op het gebied van gemeenschapsvorming. Aandacht voor het individu maar ook gevoel voor gemeenschapsvorming spelen bij PMJU een belangrijke rol.

Agenda

  • No events.

Momo tekent

Bea in Oman Meer Spotprenten


Nieuwsbrief

Poll

  • Ik heb behoefte aan meer....

    Resultaten

    Loading ... Loading ...