Campagne: Een pleegkind doet ertoe

pleegzorg_flyer

Datum:

01-09-2007 t/m 01-03-2008

Soort:

Campagne en voorlichting

Locatie:

Australielaan 6, www.eenpleegkind.nl

Beschrijving:

Opgroeien in een warm nest is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Echtelijke ruzies, verslavingen van de ouder(s), depressies of gewoonweg onmacht; sommige gezinnen worstelen met deze problemen. Vooral kinderen worden hier de dupe van. Om kinderen uit deze problematische omgeving te halen, is de pleegzorg in het leven geroepen. In de meeste gevallen wordt dan een beroep gedaan op familieleden van het kind. Helaas kunnen niet alle kinderen rekenen op familieleden die ze liefdevol opvangen. Voor deze groep kinderen is pleegzorg door “vreemden” noodzakelijk.

De diversiteit in achtergronden van pleegkinderen in Nederland is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Zo ook het percentage niet-Westerse, islamitische kinderen. Om een pleegkind een zo vertrouwd mogelijke gezinsomgeving te bieden, is het noodzakelijk om het kind in een pleeggezin te plaatsen met eenzelfde achtergrond. Het aantal islamitische pleeggezinnen, en Marokkaanse pleeggezinnen in het bijzonder, is echter kleiner dan het aantal islamitische of Marokkaanse pleegkinderen.

Via een website, boekjes, posters en een informatieavond heeft PMJU Marokkaanse ouders en toekomstige ouders bewuster proberen te maken over de noodzaak van het pleegouderschap. De website is door ruim 1500 geïnteresseerden bezocht en er zijn 700 informatieboekjes verspreid.

Foto’s:


Agenda

  • No events.

Momo tekent

Bea in Oman Meer Spotprenten


Nieuwsbrief

Poll

  • Ik heb behoefte aan meer....

    Resultaten

    Loading ... Loading ...