Boekpresentatie: Drerrie ‘Wanneer de straat spreekt’

aziz1

Datum:

22-12-2006

Soort:

Boekpresentatie

Bezoekers:

80

Locatie:

Australielaan 6

Beschrijving:

In een volle zaal met bekenden, onbekenden en geinteresseerden presenteerde PMJU vol trots het eerste boek van Utrechts multi talent Aziz Aarab. Zijn eerste boek, “Drerrie: Marokkaantjes uit de achterwijk”,

geeft de lezer een kijk in de wereld van een doorsnee Marokkaanse jongen uit Utrecht. Het boek geeft een goed inzicht in de leefwereld van Marokkaanse jongeren en laat duidelijk de verschillende persoonlijke en maatschappelijke struikelblokken zien waar deze jongeren mee kampen. “Drerrie: Marokkaantjes uit de achterwijk” zorgt voor meer begrip voor Marokkaanse jongeren bij: leraren, maatschappelijk werkers, ouders en vele anderen.

Speciaal voor deze avond kwamen oude bekenden en nieuwe bekenden met een programma. Zo kwam Abdelmalik speciaal voor deze gelegenheid uit Belgie om een gedicht voor te dragen. Kees van Oosten van Bureau Rechtsbescherming hield een korte inleiding over Marokkaanse jongeren in Utrecht en de tekortkomingen in de communicatie met deze groep vanuit gemeentelijke instellingen. Badr heeft speciaal voor Aziz zijn familie een gedicht in het Tamazight (Berber) geschreven en deze ook voorgedragen. Abdel heeft een denderende, speciaal voor deze gelegenheid geschreven, zang en cabaret voorstelling neergezet voor de bezoekers.

Foto’s:


Agenda

  • No events.

Momo tekent

Bea in Oman Meer Spotprenten


Nieuwsbrief

Poll

  • Ik heb behoefte aan meer....

    Resultaten

    Loading ... Loading ...